Tåen – Saxo forfatterskole opgave 1

13 maj, 2009 0 Af 2m@ss

Kom i gang
Et blankt ‘papir’ kan være skræmmende. Hvad skal jeg skrive? Hvor skal jeg begynde? Emneord sætter rammer for teksten og sparker fantasien i gang.

Godt råd: Skriv løs og tænk bagefter. Brug den kreative del af hjernen, når du skriver, og den rationelle, når du læser igennem og omskriver.

Opgave
Skriv en lille historie inspireret af følgende emneord:
Skov, gul, nøgle, råbende, negl, stank, hjertebanken, kuffert.

Brug minimum 6 af de 8 emneord.

Rækkefølgen bestemmer du selv, og du kan bøje ordene, som du vil. Eks. råbende må godt blive til råbe, stank til stinkende osv.

Skrivetid: cirka 15 minutter.

Tåen

”Er du klar?” spurgte lægen. Mufufu nikkede, men han kunne godt selv mærke han ikke var en skid klar. Hjertet var ved at banke ud af kroppen på ham og lige nu ønskede han bare for alt i verden, at lægen ville skynde sig at få revet den af i en hulens fart. Han var overbevist om at lægen rent faktisk kunne høre hans hjertebanken og han kunne mærke koldsveden lige så stille begynde at komme frem på panden. Lægen kiggede op på Mufufu og så rev han til.

”FOR IND I HELE HULE HELVEDE DET GJORDE ONDT DET DER” råbte Mufufu af sine lungers fulde kraft. I et ryk havde lægen nu revet neglen af, og sad triumferende og kiggede på den. ”Det var da ikke så slemt, vel?” spurgte lægen. Mufufu var lige nu rød i hovedet af raseri over at lægen, efter hans mening, ikke havde advaret ham inden han rev til, men den røde farve blev hurtigt erstattet af en meget hvid kulør da den kvalmende stank af den gule betændelse og råddenskab bredte sig. ”Du kan tage en papbakke på bordet der hvis du skal kaste op” sagde lægen henkastet alt i mens han tog en lille kuffert ned fra en hylde bag ham og stadig sad med tangen med neglen dinglende ude for enden. Kufferten blev sat på bordet og han begyndte at fumle efter en nøgle i en af skufferne. I det samme han fik fat på nøglen, så tabte han neglen ud af tangens klør og med et splat ramte neglen bordet. Det var trods alt mere end Mufufu kunne klare og han greb hurtigt en papbakke og ørlede det bedste han havde lært. Lægen grinte blot mens han fik låst kufferten op og smed neglen ned i blandt en masse andre der allerede lå i kufferten. Stanken i konsultationen blev nu ganske uudholdelig så Mufufu smed papbakken på bordet, så opkastet virvlede ud over det hele. Han skyndte sig at gribe sine sko på gulvet og løbe alt hvad tøj og blodig tå kunne holde. Han forbandende sin dårlige tå langt væk mens han humpede så hurtige han kunne ned af stien, ned igennem skoven og ned mod bopladsen.