browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Farvel morfar – Saxo forfatterskole opgave 2

Posted by on 13 maj, 2009

Sanser
I denne opgave arbejder vi med show, don’t tell (vis i stedet for at postulere), som vi uddyber i lektion 9.

Vi oplever verden gennem vores sanser. Derfor er det godt at tale til læserens sanser, når du skriver. Det gør din historie mere levende. Vi har 5 sanser: Lugte-, høre-, smage-, syns- og følesans + den 6.: intuitionen.

Opgave
Skriv en varm tekst. Uden at bruge ordet varm eller synonymer.
Anbring din hovedperson et varmt sted. Teksten skal være fysisk varm, ikke hjertevarm.

Skrivetid: Ca. 10 minutter

Farvel morfar

På trods af Simon spiste sin vaffel is så hurtigt han kunne, så kunne han på ingen måde forhindre den i at smelte og langsomt løbe ned over hans hånd og arm og blande sig med sveddråberne, som piblede frem overalt på hans krop.
Strålingen fra kighullet i krematorieovnens låge bølgede ud mod ham og det fik ham til, nærmest ufrivilligt, at træde et skridt tilbage. Han stod længe og kiggede ind i det flammende røde skær for at se om han kunne skimte morfar inde i helvedes forgård, eller i det mindste det der var tilbage af ham efter en halv time i ovnen. Men lige meget hvor meget han anstrengte sig, så kunne han ikke se andet end flammerne der slikkede op af det tykke glas og høre deres buldren. Indtrykkene og den halvt sødlige halvt ristede lugt i lokalet overvældede ham og han glemte helt at spise isen, som nu var smeltet helt og reduceret til en smattet vaffel i hans hånd. Han stod fuldstændig som forstenet da hans mor kom løbende ind til ham og pludselig rev ham ud af den trancelignende tilstand og trak ham med ud. Da de var nået et stykke væk fra ovnen, så vendte Hannah og Simon sig om og hun gav Simons fedtede barnehånd et klem alt i mens hun fik fremstammet et grådkvalt “Farvel far…”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.