Uventet besøg – Besøg fra Rødovre – Saxo forfatterskole opgave 4

13 maj, 2009 0 Af 2m@ss

Fortælle-teltet
En historie har 4 grundelementer. Vi kalder dem for de 4 teltpløkke.

– Person: Hvem handler historien om?
– Situation: Hvad foregår der?
– Miljø: Hvor foregår det?
– Følelse: Hvorfor er det vigtigt?

Disse 4 elementer bliver som regel præsenteret tidligt i en historie. Nogle forfattere lægger mere vægt på det ene frem for det andet, men hvis en af pløkkene mangler, kan det være svært for læseren at følge med. Det er lige som et telt – hvis den ene pløk mangler, begynder teltet at blafre. Hvis du har problemer med din historie, er det en god idé at tjekke, om du har alle grundelementerne på plads. Mangler f.eks. følelsen?

Opgave
Skriv starten på en historie med titlen: UVENTET BESØG.
I kan vælge, som nogen allerede gør, at sætte jeres navn efter titlen, eller I kan opfatte Uventet besøg som en arbejdstitel og finde på jeres egen i stedet.
Brug alle 4 teltpløkke, men læg særlig vægt på én af dem.

Skrivetid: Ca. 15 minutter.

UVENTET BESØG – Besøg fra Rødovre

”For fanden da også… Skaaaaat?!?! Du kommer altså til at undvære mig i klubben i aften.” kom det pludselig ude fra toilettet.
”Hvorfor nu det?” får jeg nærmest opgivende sagt mens jeg folder avisen sammen og lægger den på glasbordet foran mig.
”Der er besøg fra Rødovre, så vi må udskyde det. Medmindre du kan nøjes med at have Marianne med?”
Jeg havde godt nok svært ved at skjule min begejstring i stemmen, men fik svagt fremstammet, at det er jo ikke ville være helt det samme uden hende. Jeg delte normalt alt med min kone, men lige præcis det med lysten til at have Marianne for mig selv i klubben, det har jeg ikke følt hun havde behov for at vide.
”Jeg ved godt du havde glædet dig til at have os begge med i aften, og godt nok er jeg frisk på det meste, men lige på det punkt, der får du altså ikke overtalt mig.”
Jeg rejste mig og gik ud for at kysse Lise farvel og fik samtidig hentet kameraet i soveværelset.
”Smutter nu så. Vil ikke ende med at støde ind i hendes mand der hjemme.” sagde jeg halvt ude af døren.
”Fornuftigt. God fornøjelse skat, og husk at tage billeder undervejs.”
”Will do…”
Jeg vidste godt at Marianne ikke var et af guds bedste børn, og hun havde det med at overskride mine grænser, men hun indeholdte alt det som Lise endnu ikke havde vist mig, så det var med en sær blanding af forventningen om smerte, ubehag, glæde og opstemthed jeg smækkede den tunge egetræsdør bag mig og gik ned af indkørslen, ned mod Volvoen.