Undervejs – Saxo forfatterskole opgave 7

1 juni, 2009 0 Af 2m@ss

Personkarakteristik
For at en historie skal leve må den befolkes af troværdige og spændende personer. Det er vigtigt, at du som forfatter kender dine personer. At du ved meget mere end læseren.

Opgave
1. Find en hovedperson og skriv starten på en historie. Titel: UNDERVEJS.
Skrivetid: Ca. 5 minutter.

2. Lav nu en liste over din persons egenskaber, gode som dårlige.
Hvad er personens største frygt, største ønske? Skriv alt hvad du kan ned om personen.
Skrivetid: Ca. 5 minutter.

3. Læs det igennem og genskriv så starten af din historie.
Skrivetid: ca. 5 minutter.

1.
Undervejs
Chiumbo gik med lange hurtige skridt på vejen hjem. Han var ved at skumme over af vrede. Lige siden i morges, da han havde opdaget, at var Mufufu i gang med at skære hornene af deres to geder, så havde han haft svært ved at koncentrere sig om sit arbejde. Han tænkte konstant på hvordan han skulle give Mufufu en lærestreg som virkelig lærte ham hvordan man opførte sig. Han kom dog sidst på eftermiddagen i tanke om, at Samanya, byens medicinmand, skyldte ham en tjeneste, så han besluttede sig for at besøge ham inden han tog hjem fra arbejde.

2.
Hævntørsten.
God far.
Dårlig far.
Hårdt arbejdende.
Semi fattig.

3.
Undervejs
Chiumbo var udmattet efter en lang dags arbejde og tankevirksomhed, men han havde dog energi til at skynde sig hjem alt hvad tøj og slidte sandaler kunne klare. Han elskede Mufufu højt, men alligevel var han blevet særdeles vred da han i morges havde opdaget Mufufu i gang med at skære hornene af deres to geder. Hævn var den stort set den eneste tanke der føg igennem hovedet på ham på turen hjem. Undervejs kom han i tanke om, at Samanya, byens medicinmand, skyldte ham en tjeneste, så han besluttede sig for at besøge ham inden han tog hjem fra arbejde. Havde han skulle betale Samanya for det, så havde Mufufu måtte nøjes med en gang prygl med en kæp, men han var sikker på at dette var den perfekte løsning.