browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Byg op til slutningen – Saxo forfatterskole efterår opgave 2

Posted by on 8 november, 2009

Byg op til slutningen
I plotbaserede historier kan det være en god idé, at forfatteren har en idé om, hvor historien skal slutte/lande. Starter og slutninger hænger ofte sammen. Det giver læseren en fornemmelse af helhed, af at en ring er sluttet.

Det ses f.eks. tydeligt i den meget anvendte fortællestruktur hjemme ude hjemme. Helten drager ud for at løse en konflikt og vender så tilbage, når missionen er fuldført.

Men det kan også være mindre ting, der binder start og slutning sammen.

Opgave
Skriv en lille historie, der ender på sætningen “… og så smed han den ud.”
Max. 400 ord

En god sag at dø for
Mufufu kiggede længe på sit lille slimede kræ. Han synes det var underholdende at se hvordan den langsomt rejste sig for derefter hurtigt at falde sammen igen. Samme resultat hver eneste gang. Prikkede han let til den var det som om den stivnede et kort øjeblik for derefter at falde sammen igen. Han kluklo mens han prøvede at dække den med et friskt grønt blad for at den ikke skulle tørre ud i solen.
Fra en lille slidt læder pung fiskede han et udvalg af kroge frem. En var stor og rusten, en anden var lille og fyldt med nogle ildelugtende ubestemmelige kød rester og den sidste var funklende ny og endnu ikke pakket ud af sin lille plastikpose. Valget faldt på den store rustene. Sidst han havde brugt den var den endt i hans tommelfinger, hvilket havde kostet ham en tur til medicinmanden for at få revet krogen ud igen. Så noget havde han da fanget med den. I hans øjne måtte den derfor være fyldt med held. Og held havde han brug for. Fik han heller ikke fanget noget i dag, så måtte han endnu en gang gå sulten i seng, og det virkede alligevel ikke særlig tiltalende.
Han tog det slimede lille kræ op af dåsen. Den vred sig og forsøgte at slippe væk. Mufufu var lige ved at tabe ormen ned i vandet. Den snoede sig rundt om fingeren. Formentlig vidste den godt at nu var enden nær. Med et snuptag fik Mufufu fået sat ormen på krogen. ”Det er en god sag at dø for” viskede han til ormen og så smed han den ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.